El projecte expositiu Body&Games visualitza, a partir de diversos materials i autories, les constants més interessants de les produccions i els dispositius culturals del nostre temps: la recuperació de les complicitats entre l’art i el disseny, la producció estètica i la social. Així mateix la voluntat de treballar des d’un punt de vista crític amb estratègies conceptuals i polítiques que prescindeixen de la tradició artística per a recórrer espais de topada amb la realitat: “un art sense aura”.

El projecte reuneix i convida a reflexionar sobre el món de les edicions i obres de petit format, aquelles produccions que dilueixen els camps disciplinaris tradicionals i s’apoderen dels sistemes de distribució i de relació amb els usuaris. Treballs  fora dels mercats hegemònics de l’art. Aquesta exposició vol reunir produccions pensades per a ser múltiples, edicions en tot tipus de suport (paper, objectes, téxtils)  per a lectures i usos diversos que practiquen la creativitat com a forma d’experiència i consum popular. Un exercici de utilitat estètica.

Es tracta d’un espai de producció artística sense intermediaris, propera als públics i accessible a usuaris i compradors. La mostra reuneix diferents treballs en el camp de les edicions d’autor, relacionades amb peces i complements de vestir (BODY), i materials/objectes per manipular i jugar (GAMES): samarretes amb textos, teles estampades, bosses, gorres, mocadors, camises, retallables de paper, jocs de construcció, arquitectures de cartró, trencaclosques, ninots, etc. Materials que tenen un lloc ideològic destacat en el panorama de l’art i el disseny actual. Podem pensar en elles com un exercici d’utopia pràctica: renunciar a l’espectacle mercantil afavorint la proximitat de les lectures i la lliure circulació d’obres i consignes.

L’exposició convida autors, autores, grups de treball i projectes col·lectius que formen part de les filosofies alternatives de l’art. Bàsicament autors i produccions de proximitat: Moda social, Barcelona Mata, Democracia, Les Salonnieres, Rafel G. Bianchi, Isabel Banal, DeGénero Ediciones, Sandra March, Dani Montlleò, Eve Ariza, Estel Boada, Rogelio López Cuenca, Xavier Arenós, Domènec, Gina Giménez, La Mas Bella, Sandra March, Francesc Ruiz, Àlvar Calvet, etc.

El projecte es planteja des de dos registres i postes en escena, en un mateix espai expositiu:

BODY. Samarretes, teles estampades, camises, gorres, bosses i altres elements de vestuari  realitzats per artistes i caracteritzats per una recerca de missatges i comportaments desobedients i lúdics. Les prendes dissenyen missatges i contramarques, poemes i  descodificacions simbòliques.

GAMES. Jocs de taula, retallables de paper, objectes desmuntables, tampons, maquetes, calcamoníes i altres artefactes lúdics que proposen aprendre des de la pràctica manual, l’autogestió de recursos i el reciclatge. La ironia i el joc com a fonament per l’aprenentatge d’altres formes de coneixement.

El projecte expositiu vol ser alhora molt visual i també didàctic, incorporant materials textuals que facilitin la identificació dels elements de la mostra per tal de fer-los més propers al públic i també ofereix la possibilitat de comprar les produccions des de les webs.  En una propera exposició (2018), aquest mateix espai presentarà edicions en paper i suport digital (KIOSK).

 

 

BODY & GAMES prescinden de la tradición artística y nos propone conocer qué significa “un arte sin aura”, entendido como la liberación del objeto artístico de su obligación de ser único e irrepetible, mediante la reproducción sistemática del prototipo. La exposición ofrece un escenario de alta visualidad, con materiales informativos que facilitan la identificación y la comprensión de las piezas y además ofrece la posibilidad de comprar las producciones desde las webs, a precios que oscilan entre los 3 y los 200 euros.

Inauguración 27 de enero, a las 12 del mediodía
Exposición 27 de enero-24 de marzo 2017

https://bodygamesblog.wordpress.com/

Comisarias: Pilar Bonet & María Muñoz

Proyecto expositivo para Vestíbulo de la EAM
Escuela de Arte Municipal Leandre Cristòfol
C / La Palma, nº 12. 25002 Lleida

 

 

 

 

 

 

http://www.neo2.es/blog/2017/01/body-games-gran-exposicion-de-obras-en-pequeno-formato/

https://bodygamesblog.wordpress.com